Inskickat av: Lina – 2013-01-07

Igår, den 7/1 2013 kom det in en man på restaurang LaFamiglia. Vi gjorde snabbt bedömningen (vi kunder) att mannen inte mådde bra. Han var således inte alkoholpåverkad eller så, men han berättade att han just kommit ut från Psyket. Han svettades, och hade svår ångest. Vi frågade om vi skulle ringa en taxi till honom. Det ville han. Så vi ringde er. Det kommer vi aldrig mer att göra. Vi berättar att mannen mår väldigt dåligt psykiskt. Han hade inget betalkort, men en femhundra lapp.

Det kommer en bil av bussmodell. I bilen sitter en kvinna. Som inte ska arbeta inom service överhuvudtaget om detta är ett vanligt beteende hos henne. Vi är tre stycken som håller mannen sällskap, som är så illa däran att svetten rinner på honom. Han är nervös, har tankar om förföljelse och vi får hela tiden hålla oss jättelugna i hans närhet. En i sällskapet öppnar dörren åt mannen (som kördes till Brynäs ) och den mannen säger till chaffören att mannen har en femhundralapp. Då börjar hon tjafsa om att hon inte hade växel. Jag står ca 4 meter från passagerardörren, står och röker gör jag. Så jag frågar om hon vill att jag ska gå och växla. Då börjar hon skrika till sin kund (som nu är väldigt nervös!!) att han ska stänga dörren för att jag röker. Han stänger inte. Han fungerar liksom inte i krisen. Han ter sig apatisk men ändå ökar hans svettningar. Jag säger att jag bara vill hjälpa till, då börjar hon hysteriskt att hosta (jag har vid det här laget släckt min cigarett) och jag ber henne lugna ner sig. Men hon bara skriker ”stäng dörren stäng dörren” gång på gång. Vilket inte hennes kund gör, för han har nu fullt upp att hålla sig vid liv i hans mått mätt. Han är otroligt dålig nu. Då drar hon igen dörren och åker. Det här var det mest oproffsiga jag upplevt. Någonsin. Jag hoppas INNERLIGEN att denna chaufför får en tillsägelse och vi som stod där (det kom folk och stannade och blev förskräckta) var rörande överrens. Aldrig kommer vi anlita Taxi Stor och Liten.

Med besvikna hälsningar Lina

Svar:

Hej Lina!

Jag har pratat med chauffören och hon är jätte allergisk mot rök och får verkligen problem med andningen om det kommer rök emot henne. Hon var inte alls arg utan mest rädd för att hennes andning skulle bli sämre på grund utav röken. Hon körde hem kunden och allt gick bra och han förstod henne situation när det gällde hennes allergi. Tråkigt att ni uppfattade henne som otrevlig men det var inte hennes mening. Vi skjutsar kunder varje dag som har olika problem, så det är något vi är vana med och det är inget problem. Problemet var alltså inte kunden utan det var hennes allergi mot rök och hon var rädd att hennes andning skulle bli sämre och att det skulle sluta med att hon inte kunde skjutsa hem honom och han behövde verkligen komma hem. Det är jättetråkigt att ni känner som ni gör angående oss, men vi hoppas och vill att ni ger oss en chans till.

Marita Lantz, Taxi Stor & Liten

 
Inskickat av: Urban – 2013-04-20

hej fick för nån vcka sedan ringa taxi för att åka till akuten med bröstsmärtor o andningssvårigheter gick inte att ringa sjukresor kl 03:30 så jag skulle få betala fullt pris vart tveksam,,,tjurig chaufför som sa ska du åka eller inte,,efter ett tag fick jag ett fast pris på 250 tyckte de var ok ,,,men likförbannat står det 780 kr minus på min banksida som resan skulle ha kostat utan fast prismmförklara detta för mej tack

Inskickat av: Urban – 2013-04-21

törs ni inte granska o lägga ut mitt inlägg jag har blivit lurad o chauffören ska sättas dit han gav mej ett fast pris på 250 krmen lik förbannat dras det 780 kr från mitt konto som det egentliga priset är visa framfötterna nu innan man går längre

Svar:

Hej Urban!

Ber om ursäkt att du inte fått något svar, men vi som svarar på detta jobbar tyvärr inte helger. Jag skulle behöva veta vilken dag du har åk och med vilken bil så jag kan reda ut vad som hänt.

Du får gärna maila mig på marita@taxi107000.com eller ringa på 026-107000 och prata med mig.

Marita Lantz, Taxi Stor & Liten

 
Inskickat av: Björn – 2013-05-04

Vart hittar ni era chaufförer egentligen?
Er chaufför som kör skolskjutsen i brunnsvik håller sig inte efter ordningsregler och har ett mycket dåligt bemötande.
På Brunnsviksvägen gäller 30km/h och pågrund av vägens bredd kan vi bara mötas på mötesplatser.
Eran chaufför håller inte hastigheten och respekterar inte hur möten skall gå till.

Senast idag 24/5 så kom han dundrandes i mot mig i till syntes för hög hastighet och struntade helt i att stanna i mötesfollan han passerade efter han sett mig. Han försökte trycka sig förbi mig men jag stoppade honom och försökte påvisa att vi måste mötas på mötesplatsen, men han bara ryckte på axlarna och vägrade. Det hela slutade med att jag fick backa tillbaka till den närmaste mötesfollan jag hade bakom mig, för han vägrade helt att göra rätt för sig.

..och detta är inte första gången.

Riktigt dåligt, ni har chaufförer som kör som biltjuvar och sen kan man fråga sig om han har lika dåligt bemötande mot våra barn som han har mot oss vuxna!? Taxichaufförer som arbetar i trafikan ska väll om någon föregå med gott exempel i trafiken, det här är ju skamligt.

MVH
Björn

Svar:

Hej Björn!

Har pratat med chauffören som körde i fredags o sagt att det kommit in ett klagomål på honom.

Han säger att han inte körde för fort och att det är svårt att se om det kommer möte i en kurva.
Nu var ju jag inte där och såg hur det hela gick till, men jag lägger ut en uppmaning till alla våran chaufförer om sänka hastigheterna.

Hoppas att det kommer bli bättre i framtiden, annars får du höra av dig igen.

Marita Lantz, Taxi Stor & Liten

 
Inskickat av: O Gustavsson – 2013-06-08

 
Ska jag vara ärlig så är jag sjukt besviken på er! Jag ringer och beställer en taxi, och jag vet att de är min taxi som rullar in. Men 2 äldre herrar hoppar in i taxin innan… Chauffören ringer 1! signal och sen lägger på jag står med telefonen i handen och hinner inte ens svara. Han åker bara därifrån och jag ringer upp nr som ringt mig, men det ända han säger är att han ringt mig men att jag inte svarade… Så jag skulle beställa ny taxi eller att han kunde hjälpa mig med de?!? Är det de som kallas service? Ska jag vara ärlig så har jag tappat all respekt till ert sällskap! Kommer aldrig mer åka med er, att stå och vänta är inte de roligaste… När jag väl har tagit mig tid och ringt till er och beställt en taxi. Sjukt dåligt! Hade ni varit ett seriöst sällskap så hade man kunnat krävt pengarna tillbaka!

Svar:

Ber om ursäkt för det som har hänt men kan tyvärr inte ge någon förklaring på vad som hänt eftersom jag inte kan prata med chauffören.

Jag skulle uppskatta om du kunde höra av dig till mig och lämna lite uppgifter angående din beställning, så jag kan kontakta chauffören.

Marita Lantz, Taxi Stor & Liten

 
Inskickat av: Anders – 2013-10-13

 
Det verkar ju vara en jättebra funktion det här, inga kommentarer släpps vidare för att inte ge firman dåligt rykte.
Nåja, jag har ju film på er kvinnliga chaufför av bil NHT644 beter sig i trafiken, kanske bättre att lägga ut den på nätet för att ge alla chansen att se hur era chaufförer beter sig i trafiken, än kommentera det här.
Tyvärr missade jag filma er busschaufför när han nyligen körde enligt störst går först principen i Norrsätra, Sandviken nyligen. Trafikregler är tydligen inget ni behöver följa.

Svar:

Jag ber om ursäkt att jag inte har svarat, har tyvärr missat det och det finns ingen ursäkt varför. Jag brukar alltid svara och ta i tag i problemet, precis som jag kommer att göra nu fast lite försent. Jag kallar in chauffören som körde bilen denna dag och talar om för henne att hon måste följa trafikreglerna precis som alla andra. Något mer än så kan jag inte göra i dagsläget.

Bussen som gjorde fel blir det lite svårare att prata med, eftersom jag har flera bussar som kör i Sandviken. Är det så att du har ett regnr på den bilen så får du gärna höra av dig till mig, för vi vill ha chaufförer där ut som sköter sig.

Marita Lantz, Taxi Stor & Liten

 
Inskickat av: Jonas – 2013-12-11

Har ni någon policy att ta extremmycket betal som säkerhet ifall någon skulle kräkas i bilen?
Taxichauffören som skulle köra min kompis från Brynäs till Bomhus centrum ca kl 0400 i natt begärde 2000kr, som någon typ av säkerhet som det verkar.
Han gick kan jag tillägga, inte mer full än att han kunde ta hand om sig själv.
Om han hade betalat, hade han fått pengarna tillbaka då eller?
Dåligt beteende måste jag säga!

Svar:

Hej Jonas!

Jag har pratat med chauffören som skulle hämta din kompis och eftersom han lade sig ner på sätet när han kom in i bilen så upplyste chauffören er om att det skulle kosta 2000 kr om han spydde i bilen under resan.
Han krävde alltså inte några pengar av er innan utan det är pengar som din kompis hade fått betala om det hade hänt under resan.
Så vi kräver inte några pengar innan utan bara om det händer.

Har du några funderingar över detta så är du välkommen att ringa mig.

Marita Lantz, Taxi Stor & Liten

 
Inskickat av: Dotter – 2014-04-18

idag är det minst 5 gången min mor ska komma med riksfärdstjänt till Bromma, jättebra att den tjänsten finns att få för äldre. Men jag undrar hur det kommer sig att dom som kör för det första knappt kan svenska och ej hittar fast det finns GPS i varje bil. Min mamma är 85år och blir väldigt rädd och upprörd även vi som sitter här och väntar i Bromma .som idag långfredag då ringer man från Uppsala och frågar vad adressen är ???????En fråga är vad får dom för utbildning innan dom börjar av er? ÄR man 85 år så kanske man själv inte kan hitta vägen och ej kan engelska. Har själv anställda från andra länder men dom måste kunna språket !

Svar:

Hej!

Jag har varit in och kollat på bokningen och på beställningen står det att Annie ska till ”Gustav den tredjes väg 74” och slår jag in det på gps:en så hittar den inte på den vägen. Efter några sökningar på nätet så hittar jag på vägen och då skrivs den ”Gustav III:s väg”, så jag kan förstå chauffören att han ringde och frågade efter adressen eftersom vi har sagt att om man inte hittar så ska man ringa kunden istället för att åka omkring och leta och bli sen.

Hade det stått rätt på bokningen så hade han fått fram det på gps:en och då hade han inte ringt.

Språkkunskaperna testar vi när chauffören gör inmönstringsproven och klarar man det så får de börja köra efter att det har gjort en uppkörning.
Är det så att någon kommer in och söker jobb och inte kan göra sig förstådd överhuvudtaget så talar vi om att han måste bli bättre på svenska och återkomma. Problemet många gånger är att när chaufförer med utländsk härkomst blir stressade så kan det vara svårt att höra vad de säger.

Har du några mer funderingar så är du välkommen att ringa mig!

Marita Lantz, Taxi Stor & Liten

 
Inskickat av: Affe – 2014-05-09

hej åkte hem från Ljusdal på eftermiddan med tågersätningsbuss fick Taxi från Kilafors till Ockelbo döm om min förvåning när chauffören börjar äta mat medans han kör bilen med 3 passagerare på den krokiga vägen mot Ockelbo + att han måste haft ögoninflammation för han satt gned sig med näsduk i ögonen hela vägen!!

Svar:

Hej Affe!

Jag skulle vilja att du kontaktar mig på marita.lantz@taxi107000.com så ska jag förklara det hela för dig.

Marita Lantz, Taxi Stor & Liten

 
Inskickat av: Anonym – 2015-01-31

Dåligt trafikvett! Hade polisen sett detta hade körkortet rykt Heldraget, Svag högerkurva innan Hofors, bild finns!

Svar:

Hej Affe!

Hej!

Om vi har chaufförer där ute som inte sköter sig så vill gärna jag veta vem det är. Så jag vore tacksam om du kunde höra av dig till mig på 026-107001 så jag får reda på vem det är som inte har skött sig i trafiken, så jag kan kalla inte chauffören.

Marita Lantz, Taxi Stor & Liten